Dapper meegroeistoel, de nieuwe kinderstoel

Met de Dapper meegroeistoel heeft fabrikant Schilte een kinderstoel op de markt gezet die de concurrentie aangaat met de Tripp Trapp kinderstoel van Stokke. De Dapper kinderstoel heeft alles in zich om zeer populair te worden. Wij hebben deze stoel uitvoerig getest en zijn tot de conclusie gekomen dat dit een zeer degelijke, unieke en bijzondere kinderstoel is, waar door de makers goed over is nagedacht.

Dapper kinderstoelBij de Dapper stoel kun je de voetenplank zowel in hoogte als diepte verstellen. Dit geldt ook voor het zitvlak. Daarmee is dit kinderstoeltje geschikt als meegroeistoel. Uniek ten opzichte van andere kinderstoelen is dat ook de rugleuning te verstellen is. Door deze om te draaien komt de ruggensteun hoger te staan, waardoor ook oudere kinderen en zelfs volwassen lekker kunnen zitten op deze stoel.

Wij vonden het erg handig dat de inbussleutel in het frame van de stoel is weggewerkt. De Ikea sleutel die je bij elk meubel krijgt, past weliswaar ook, maar die moet je altijd zoeken. Bij de fabrikant Schilte hebben ze daarover nagedacht en de sleutel ''gewoon' weggewerkt in het frame. Je raakt deze dus nooit meer kwijt.

Het frame heeft de vorm van een omgekeerde Y. Dit heeft een uniek voordeel t.o.v. de Z vorm bij de Stokke Tripp Trapp: Je kunt nu met je voeten onder de stoel staan. Daardoor sta je veel dichter bij je kindje. Wat ons betreft een sterk pluspunt.

Persoonlijke naamNet als de Tripp Trapp stoel is deze Dapper stoel verkrijgbaar in vele (trendy) kleuren. In het verbindingsstuk aan de achterkant van de stoel kun je de naam van je kind laten graveren. Dat maakt het allemaal net een tikkeltje persoonlijker.

Voor de baby zijn een beugel en een kussentje bij te leveren. De kussentjes zijn dubbelzijdig stof dat zeer makkelijk is af te nemen. Dat spaart heel wat wasbeurten in een wasmachine.

De Dapper meegroeistoel kun je alleen online bestellen bij IkBenDapper.nl. Deze kinderstoel is niet verkrijgbaar bij andere (web)winkels. Maar gezien de uitstekende service die wij hebben ervaren is dat absoluut geen nadeel.