Slapen is belangrijk voor baby's

slapende babyEen goede nachtrust is belangrijk voor baby en kind. Maar ook het ochtend- of middagdutje is belangrijk. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat baby's zelfs leren tijdens hun slaap.

Leren tijdens de slaap
Uit een artikel op nu.nl blijkt dat de hersenen van pasgeboren baby's ook reageren op hun omgeving in hun slaap.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen toen ze tijdens een experiment een deuntje lieten horen aan 26 baby’s die in diepe slaap waren. Meteen na de muziek werd er een klein beetje lucht geblazen tegen de oogleden van de kinderen.

Na 20 minuten bleek dat 24 van de 26 baby's hadden geleerd om hun ogen meteen na het deuntje dicht te knijpen, ook al waren ze geen moment wakker geweest. Wel werden er tijdens het leerproces veranderende hersengolven gemeten bij de kinderen.

 

Moeilijk in slaap vallen
Er zijn baby's en kinderen die moeilijk in slaap kunnen komen. Het helpt enorm als de ouders voor het slapen gaan steeds weer hetzelfde ritme herhalen. Jouw kind heeft die veiligheid nodig. Baby's worden ook moe van het kijken en luisteren naar een muziek mobiel. Bovendien is zo'n mobiel zeer rustgevend.

Sommige baby's zijn erg onrustig en bewegen veel waardoor ze niet in slaap kunnen vallen. In zo'n geval helpt het om de baby in te bakeren. Bij het inbakeren wordt de baby op een bepaalde manier in doeken gewikkeld waardoor armen en benen niet meer ongecontroleerd rondzwieren. Dit geeft de baby het veilige gevoel van de baarmoeder terug waardoor je baby makkelijk in slaap valt.

In dit praktische boek vind je tips en adviezen om je baby makkelijker in slaap te laten vallen