Zwangerschapskleding, waar moet je op letten?

Mooi zwangerJe lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Bij de ene vrouw iets meer dan bij de andere, maar veranderen doet het! Er zijn vrouwen die zwanger zijn in de rondte of bijvoorbeeld alleen van voren. In beide gevallen moet je zorgen voor goede zwangerschapskleding, want er komt een moment dat je trui niet meer over je buik past, knoopjes van je overhemd niet meer dicht kunnen of je broek niet meer past.

Vroeger en nu
Het is nog niet zo heel erg lang geleden dat zwangere vrouwen in grote maten kleding rond liepen. Geen speciale zwangerschapskleding, maar gewoon kleding van enkele maten groter dan normaal. Daarnaast was er wel positiekleding te krijgen, maar hierbij ging het vaak om vormloze, ouderwetse of kleurloze kleding. Inmiddels staat de markt bol van modieuze, kleurrijke en hippe zwangerschapskleding. Zwangere vrouwen willen er ook leuk bij lopen en dat is tegenwoordig meer dan mogelijk.

Aanschaf van zwangerschapskleding
Het is aan te raden pas zwangerschapskleding te kopen wanneer je het echt nodig hebt. Natuurlijk kun je de kleding ook van tevoren kopen, maar je weet nooit hoe je lichaam er uit zal gaan zien. Je kunt laag dragen of hoog, in de rondte of naar voren en je kunt een heel grote buik of juist een kleine krijgen. Vrouwen verschillen. Het is belangrijk dat zwangerschapskleding ruimte overlaat om nog verder te groeien. Je kunt tenslotte nog weken, of misschien wel maanden, doorgroeien. Het is aan te bevelen een basis outfit te kopen en deze aan te vullen met diverse accessoires, als een buikband of bijvoorbeeld een kort vestje tot boven de buik.

Buikbanden
Het is bijna niet voor te stellen hoeveel mogelijkheden er zijn binnen de wereld van buikbanden. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel te vinden op de markt. Er zijn buikbanden te krijgen in de meest uiteenlopende kleuren, met diverse bedrukkingen, in verschillende stijlen en meerdere vormen. Zo kun je de basis outfit er steeds weer anders en trendy uit laten zien.

Zwangerschapslingerie
De meeste vrouwen passen tijdens de zwangerschap niet meer in de eigen lingerie. Goede lingerie tijdens de zwangerschap is erg belangrijk. Het moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook voldoende ondersteuning bieden. Je borsten kunnen tijdens de zwangerschap bijvoorbeeld wel tot drie kilo zwaarder worden en dan moet de bh toch goed passen en zorgen dat je geen last krijgt van het gewicht of pijn. Let goed op de kwaliteit van lingerie. Het is namelijk zo dat de lingerie extra vaak gewassen moet worden. Je kunt namelijk last hebben van lekkende borsten en je koopt over het algemeen niet ontzettend veel setjes zwangerschapslingerie, dus je wast vaker en het is niet prettig als een setje al na een paar wasbeurten slijt, verkleurd of beschadigd. Daarnaast is het ook zeker niet meer nodig om onaantrekkelijke lingerie te dragen. Zwangerschapssetjes komen in de meest sexy uitvoeringen.

Sieraden
Er zijn diverse soorten zwangerschapssieraden te verkrijgen. Deze sieraden zijn niet alleen erg leuk, mooi en trendy, maar hebben ook bijna altijd ene speciale werking op de baby. Kies bijvoorbeeld voor een stoere zwangerschapsketting of een belletje op de buik. De baby zal in de buik al gewend raken aan het geluid van de sieraden en ditzelfde geluid heeft na de geboorte een rustgevende werking op je baby.

Schoenen
Wanneer je in een schoenenwinkel vraagt naar zwangerschapsschoenen, zullen de medewerkers je waarschijnlijk heel vreemd aankijken. Zwangerschapsschoenen zijn niet in de detailhandel te vinden. Toch is het aan te raden je schoenen aan te passen tijdens de zwangerschap. Je kunt namelijk last hebben van vocht in de voeten of enkels en omdat je snel vermoeid bent en een extra gewicht mee draagt heb je snel last van pijnlijke vermoeide voeten. Koop schoenen die een maat of twee maten groter zijn dan je normale maat en geniet van lekkere en comfortabele schoenen waarvan je minder pijn in de voeten krijgt.

Waar koop je zwangerschapskleding?
Positiekleding kun je overal kopen. Zo kun je terecht in speciaalzaken of bijvoorbeeld in een webshop. Ga voor kleding van ESPRIT, Mama Licious, BellyFashion of Future Maman. Je vind werkelijk de meest mooie, trendy en vrolijke zwangerschapskleding. De kleding van MOM2B is stijlvol, functioneel en modieus. Aan te raden is om goed rond te kijken wat er allemaal te koop is, kleding en accessoires te vergelijken en je eigen smaak te laten bepalen. Voor iedere zwangere vrouw is er passende mooie positiekleding te vinden in diverse prijsklassen. En vergeet vooral die trendy buikband niet!